ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втори ден на Възкресение Христово в Ботевград

02 май 2016 20:28, Ловчанска митрополия
Втори ден на Възкресение Христово в Ботевград

По случай Втори ден на Възкресение Христово и 2 май - богослужебната прослава на св. цар Борис, когато е официалният празник на град Ботевград, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия в храм „Възнесение Господне“. В съслужение с него участваха архим. Викентий Митев, ставроф. ик. Кънчо Кабадийски и свещеноик. Николай Стелианов.

В проповедта си след службата владиката каза, че Христос е понесъл страшните кръстни страдания, за да изкупи греховете на цялото човечество и всички грехове на всеки човек до края на съществуването на този свят. И че ние, ако бъдем истински християни, можем да се възползваме от тази жертва, съхранявайки чистотата на Православната вяра, защото само нашата Църква е запазила тази вяра, която е донесъл Христос, на която е научил светите апостоли, а те са научили нас.

Празникът продължи в парка на града, където митрополит Гавриил поздрави жителите и гостите на Ботевград, и специално - кмета Иван Гавалюгов, който сложи край на неблагочестивата традиция от тоталитарно време – празникът на града да се празнува на Разпети петък.

Владиката поръси народа с осветена вода, бяха раздадени кръстчета и украсени дървени яйца.

 

 

Снимки

Втори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в БотевградВтори ден на Възкресение Христово в Ботевградмитрополит Гавриил и кмета на Ботевград Иван Гавалюгов
« предишна новинаследваща новина »