ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов брой на списание “Амвон”

30 март 2010 18:23, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Корицата

Няколко дена преди Възкресение Христово излезе от печат новият брой на списание “Амвон”, издание на варненския храм “Св. Атанасий”. В него читателите могат да открият теми, свързани както с предстоящия празник, така и разглеждащи отношението на Църквата към актуални проблеми, като: ГМО, алкохолизма, аборта, евтаназията, стволовите клетки и зареждането с енергия.

На страниците на списанието се срещат и следните заглавия: ”Преобразяване по време на пост”, ”Грижата за нашите покойници”, “Църквата е мястото на човешкото обожение”, ”Да отгледаме вярващи деца”, ”Осмият ден”, ”На всеки ли трябва да се дава милостиня”, “Размисли при бедствие” и др.

В рубриките "Култура и изкуство" и "Духовно наследство" са поместени съответно статиите: ”Пасхалните песнопения” и “Историята на разрушения варненски храм "Св. Георги”.

Автори на материалите са американските православни духовници и богослови протойерей Питър Гилкуист, свещеник Джон Антъни Макгъкин и Кери Патрик Сан Чирико, а също и авторитетните имена на св. Григорий Богослов, протойерей Георги Флоровски, дякон Андрей Кураев, архимандрит Георги Капсанис, Христос Янарас и др.

Не са малко и българските автори представени в този брой. Сред тях са: Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил, Доростолски митрополит Иларион, протойерей д-р Кирил Попов, протойерей Дончо Александров, дякон Ясен Шинев, монахиня Валентина Друмева, Васил Тенекеджиев и Валя Марчелова.

Новият брой на списание “Амвон“ излиза отново в 1000 бр. тираж, разпространява се безплатно и ще може да се намери в храм ”Св. Атанасий” на празника Възкресение Христово.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

 

 

« предишна новинаследваща новина »