ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне на книгата „Стъпала четиридесетница - хроника на преживяното” на писателката Марина Младенова в гр. Каварна

30 март 2010 18:26, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Госпожа Марина Младенова

На 27 март 2010 г. - Възкресение на праведния Лазар, в гр. Каварна след вечерната служба в салона към храм „Св. Възкресение Лазарево” се състоя среща с писателката Марина Младенова от София, която представи книгата си „Стъпала четиридесетница - хроника на преживяното”. Това е втората и последна засега книга на авторката. В нея са разказани лично преживени или от нейни близки случаи на Божествена помощ, в които поразява великият Божи промисъл и милост към човешките нужди и страдания.

„Ще станат 20 години от промените и темпото, с което вървим към духовна просвета и въвеждане в църковност, обрича още и още поколения на бездуховност. За такива като нас, днешните кръстени българи, народът казва: "Вода гази - жаден ходи".

По велика Божия милост – покорена от тези мисли, от чувство за дълг и отговорност – в светата Четиридесетница на 2008 г. написах тези преживени разкази.

Моля се те да бъдат като подпомагащи малки СТЪПАЛА за търсещите души”- казва Марина Младенова.

Марина Младенова е родена на 30 юли 1934 г. в с. Беброво, Eлeнcкo. Завършила е българска филология в Софийския университет „Свети Климент Oxpuдcкu" u е учила една година румънски език в Букурещкия университет. Превежда художествена литература от румънски език, член е на Съюза на преводачите в България.

От 1989 г. има публикации на духовни теми в периодичните издания u електронните медии.

Основава неделно училище за деца и възрастни към храм „Св. София" в началото на 1994 г., после целогодишно и лятно неделно училище за деца и възрастни в с. Беброво, Еленско, 1998 г., и участва в преподаването. Била е църковен настоятел в храм „Св. София".

Съставител е на албума „Раннохристиянски храм СВЕТА СОФИЯ" (1996). Съставител е и на второто преработено u допълнено издание „Раннохристиянски храм СВЕТА СОФИЯ — ПРЕМЪДРОСТ БОЖИЯ" (2009) u автор на студията, въз основа на архивни материали, „Древната светиня „Света София" през периода 1898-1998 г." u на книгата „И3ПОВЕДНИ СЛОВА. Четиридесетница. Семейна духовна хроника" (2003, второ издание в същата година.)

Boдила е рубрика в предаването „На църква в неделя" на програма „Христо Ботев", БНР u в. „Женско царство". Три години е имала 20-минутна рубрика „Пътеки към християнските празници" в кабелна телевизия ЦЕНТРУМ ГРУП, която от есента на 2007 до пролетта на 2008 г. се излъчва в РАДИО СИОН като самостоятелно 30-минутно ежеседмично предаване.

 

 

 

Снимки

Книгата
« предишна новинаследваща новина »