ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасхално архиерейско богослужение в Русенска епархия

03 май 2016 16:24, Русенска митрополия
ПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕ

В полунощ на 1 май 2016 г. стотици русенци, стекли се на площада пред катедралния храм „Св. Троица”, изслушаха с вълнение евангелските слова, огласени от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, който поздрави всички с победния поздрав "Христос Воскресе"!

Владиката благослови народа, прочитайки своето архипастирско послание, в което отбеляза: „...Осланяйки се на Христовите повели, е редно да размислим и за това, че светът, в който живеем днес, е изпълнен с множество предизвикателства, подлагащи на изпитания нашата вяра, търпение и жертвоготовност. Родината ни е изправена пред предизвикателството да посрещне множество човеци, различни по вяра, етнос и разбирания, търсещи мирно убежище и спокойно преживяване, бягащи от размирни райони на войни и братоубийства, но наред с това се намираме и пред дилемата, дали обществото ни ще вземе правилното решение в така поставената пред народа ни ситуация.

Наред с това, със съжаление трябва да констатираме, че мнозина наши сънародници, а може би и някои духовници, си позволяват да живеят в безмислено охолство и наивна суета, несъвместими с Христовите повели за милосърдие и човеколюбие, още повече, че има и такива йерарси, които демонстрират своето благополучие и „първенство” между хората, считайки своята прелест за особено достойнство и преимущество...”

След Пасхалната утреня, митрополит Наум отслужи св. Литургия в съслужение с храмовото духовенство и митрополитските дякони, а мнозина богомолци и деца приеха св. Причастие.

 

 

Снимки

ПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕПАСХАЛНО АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕ
« предишна новинаследваща новина »