ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение на Светла сряда в с. Кутловица

04 май 2016 17:39, Доростолска митрополия
Архиерейско Богослужение на Светла сряда в с.Кутловица

На 4 май, когато Православната църква чества паметта на св. прпмчца Пелагия и св. ап. Яков Зеведеев, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий бе посрещнат от енорийския свещеник прот. Вълчо Петров в храм “Св.вмчк.Георги Победоносец“. Там той възглави св. Литургия в съслужение със ст.ик.Добри Чаков-протосингел на Доростолска епархия, свещ.ик.Георги Попов, св.ик.Васил Райков, свещ.ик Кирил Белчев, свещ.ик.Райчо Радев, прот. Вълчо Петров, йером. Спиридон, свещ.Георги Колев, свещ.Кольо Колев, свещ.Роман Василев.

След края на св. Литургия, митрополитът поздрави жителите на това китно малко добруджанско селце, но съхранило богата духовност, с поздрава "Христос Возкресе" и също така поздрави наскоро пенсионирания енорийския свещеник прот. Вълчо Петров, като му благопожела още дълги години, както до сега, така и занапред да продължава да работи на Господнята нива. В знак на дългогодишното му служение духовенството му поднесе икона с образа на Божията Майка.

Христос Воскресе!

Текст и снимки: архим. Емилиан

 

 

Снимки

Архиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.КутловицаАрхиерейско Богослужение на Светла сряда в с.Кутловица
« предишна новинаследваща новина »