ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасхален поздрав от децата на Горна Малина за Българския патриарх Неофит

04 май 2016 21:32, Софийска митрополия
Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина

В светлите възкресни дни Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посрещна деца от Неделното училище на Горномалинската църква "Успение Богородично".

Българският патриарх Неофит с голяма радост посрещна децата, които го поздравиха с пасхалния поздрав: "Христос воскресе!" и му подадоха по едно червено яйце.

В чест на славното Христово Възкресение малките християни представиха кратка празнична програма, подготвена от учителката Цветелина Маламова и енорийския свещеник протойерей Серафим Янев. Децата рецитираха, пяха, пресъздаваха библейски сюжети, свързани с Пасха, а патриарх Неофит се радваше и аплодираше техните изпълнения.

След програмата Негово Светейшество и присъстващият Браницки еп. Григорий се запознаха с историята и дейността на църковното неделно училище в Горна Малина като със задоволство отбелязаха, че повечето деца в енорията изучават Религия и в общинското училище. Отец Серафим разказа за трудното начало и за постепенното въцърковяване на енорияшите, както и за предстоящите проекти.

С благопожелания за успешна работа на църковното поприще кириархът на Софийска епархия изпрати преподавателите и техните помощници, а на децата пожела да са усърдни в изчаването на православната ни вяра.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна МалинаПатриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина Патриарх Неофит се срещна с деца от Горна Малина
« предишна новинаследваща новина »