ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Урок по духовност в катедралата на Видин

31 март 2010 14:12, Видинска митрополия
Урок по духовност в катедралата на Видин

Във връзка с настъпването на най-големия християнски празник - Възкресение Христово, в катедралния храм на Видин се организират духовни уроци-беседи, чрез които да се подготвят децата и младежите за тържественото посрещане на Пасха Христова.

Тези беседи се организират с желанието на преподавателите и по инициатива на духовенството на храма. Те са едно начало за сближаване на Църквата с младите, подбуждане към доверие и приятелско взаимоотношение помежду им.

Радостното е, че все повече и повече млади хора от Видин посещават храма Господен, стремят се да имат познания за духовността и истинско живо общение с Бога.

Младежите, които посетиха катедралния храм, са ученици от XI клас на английската гимназия във Видин.

За предстоящия празник, духовността, въцърковяването и отношението на хората към Църквата с младежите говори архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

На младежите архимандритът раздаде иконки на св. Димитър за благословение и спомен от посещението им в храма Господен.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Урок по духовност в катедралата на ВидинУрок по духовност в катедралата на ВидинУрок по духовност в катедралата на ВидинУрок по духовност в катедралата на ВидинУрок по духовност в катедралата на ВидинУрок по духовност в катедралата на ВидинУрок по духовност в катедралата на Видин
« предишна новинаследваща новина »