ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Великденски картички и украса подреждат бургаските деца за светлия празник

31 март 2010 15:34, Сливенска митрополия
Великденски картички и украса

Над 400 картички и около 60 великденски украси, изработени от деца и ученици на възраст от 6 до 18 години, се конкурираха в първия Общински конкурс „Възкресение Христово”.

На първо място от първа възрастова група се класираха Ели Мутафова от ЦДГ ”Раковина” и Рени Петрова от ОДЗ ”Коледарче”. Специалната награда грабна Иванка Кирякова от ІІІ "а" група ОДЗ ”Иглика”. Във втора възрастова група специалната награда беше присъдена на Ирена Славова от НБУ ”Михаил Лъкатник”, а призът за първо място е на Елза Трифонова от ОУ ”Хр. Ботев”, кв. Победа. В трета възрастова група журито присъди специалната награда на Ева Василева от СОУ ”Св. Кирил и Методий”, а първо място - на Александър Харалампов от ОУ ”Паисий Хилендарски” – гр. Каблешково. В четвърта възрастова група за ученици ІХ-ХІІ клас призът бе присъден на Силвия Ганчева от ОДК-Бургас, а второ място – на Мартина Петрова от школата по стъклопис към ОДК-Бургас.

В раздел "Великденска украса" първи места в отделните възрастови групи бяха присъдени на: СОУ ”Константин Петканов”.

Награда за композиция: ОУ ”Хр. Ботев”, с. Маринка.

Индивидуална награда за композиция: Калина Иванова, СОУ ”Иван Вазов”.

Голяма част от произведенията на участниците бяха експонирани в храм „Св. Кирил и Методий”. След откриването на изложбата призьорите бяха наградени от директорката на Дирекция ”Образование и демографски въпроси” г-жа Веселина Таралова.

Амбициите на организаторите, Община-Бургас и Общинския детски комплекс, са да покажат на бургазлии и гостите на града таланта и сръчността на децата и учениците, както и да превърнат конкурса в традиция.

Непосредствено до сградата на Община-Бургас бяха експонирани част от великденските картички и украса за великденските празници. Конкурсът завърши с благотворителна дейност, като средствата от разпродадените картички ще бъдат предоставени на Обществената трапезария за социално слаби хора.

Текст: Пепа АНГЕЛОВА, ОДК-Бургас

 

 

Снимки

Великденски картички и украса Великденски картички и украса Великденски картички и украса Великденски картички и украса Великденски картички и украса Великденски картички и украса Великденски картички и украса
« предишна новинаследваща новина »