ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба на Томина неделя в град Троян

08 май 2016 20:27, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба на Томина неделя в град Троян

На Томина неделя Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия в град Троян. С владиката съслужиха ставроф. ик. Марин Божков, свещеноик. Станимир Маринков, свещенослужители при храм „Св. Петка“ и свещеноик. Любомир Казашки от Ловеч.

По време на службата в песнопенията участваха децата от детския хор при храма.

След службата Негово Високопреосвещенство припомни евангелското събитие, лежащо в основата на този празник, и в проповедта си даде ценно напътствие за вярата към присъстващите в храма богомолци. Също така митрополит Гавриил преподаде своето атонско благословение към вярващите, тъй като предния ден той се бе завърнал от градината на Божията майка - Света Гора.

 

 

Снимки

Архиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град ТроянАрхиерейска служба на Томина неделя в град Троян
« предишна новинаследваща новина »