ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дяконско ръкоположение в Попово

09 май 2016 13:32, Русенска митрополия
Дяконско ръкоположение в Попово

На 7 май 2016 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум посети гр. Попово, за да отслужи св. Литургия в местния храм "Успение Богородично". На архиерея съслужиха: ик. Валентин Лазаров - архиерейски наместник за Поповска духовна околия, архим. Серафим (Геновски), ик. Владимир Костадинов, председател на русенския храм „Св. Георги”, свещ. Валери Василев и дякон Недялко Димитров.

По време на богослужението митрополит Наум пострига двама енориаши от гр. Лозница за четци на БПЦ и ръкоположи в дяконски чин Атанас Запрянов от Русе. Владиката поздрави християните с Възкресение Христово и пожела на новоръкоположения духовник ревностно служение на Христовата Църква за радост на своите близки, лично спасение и духовно удовлетворение на православното изпълнение.

 

 

Снимки

Дяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в ПоповоДяконско ръкоположение в Попово
« предишна новинаследваща новина »