ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Руската православна църква в помощ на ранените при атентатите в Московското метро

31 март 2010 18:36, Българска Патриаршия
РПЦ в помощ на ранените при атентатите в Москва

По поръчение на светейшия Московски и на цяла Русия патриарх Кирил, свещеници от Московска епархия са посетили всички, хоспитализирани в болниците, ранени при атентатите в Московското метро. По последни данни от Министерството на извънредните ситуации те са 76 души.

Председателят на Синодалния отдел по църковна благотворителност и социално служение към Московската патриаршия прот. Аркадий Шатов посетил част от ранените, настанени в една от московските болници. Той бил придружаван от сестри на милосърдието от Светодимитриевското сестринство, които изяснили от какво се нуждаят ранените, за да бъдат подпомогнати от Синодалния отдел по църковна благотворителност.

Прот. Серафим Недосекин, отговорен за социалното служение в Михайловското архиерейско наместничество на гр. Москва, и придружаващите го клирици са посетили друга московска клиника, в която са хоспитализирани ранени от атентатите. На страдащите били дарени икони, Евангелия, молитвеници и книги за духовния живот. Трима от пострадалите при атентатите приели свето Причастие.

Информация: Патриархия.ru

 

 

« предишна новинаследваща новина »