ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богослужебна прослава на св. Новоселски мъченици

09 май 2016 20:44, Ловчанска митрополия
Събор на св. Новоселски мъченици

На днешния ден се навършват 140 години от мъченическия подвиг на Новоселските мъченици и 5 години от тяхната канонизация. По този повод Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия в Новоселския манастир „Св. Троица“, където се пазят светите мощи на мъчениците.

С владиката съслужиха Величкият епископ Сионий, игумен на Троянския манастир, архим. Викентий Митев, ставроф. ик. Марин Божков, прот. Калин Пенев, прот. Михаил Ковачев и свещеномонах Илия.

В храма молитвено присъстваха кметът на Априлци Младен Пелов, кметът на Ловеч Корнелия Маринова, зам.-областният управител Георги Терзийски и много вярващи.

В словото си митрополит Гавриил припомни времето на мъченичеството и подвига на Новоселските мъченици, който трябва да служи като жив пример за всички ни.

По традиция бе извършена лития с иконата на св. Новоселски мъченици до центъра на град Априлци.

 

 

Снимки

Събор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченициСъбор на св. Новоселски мъченици
« предишна новинаследваща новина »