ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия и молебен за здраве и успех на абитуриентите от пловдивските средни училища

11 май 2016 22:37, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училища

„Свещената двоица на нашите просветители да почетем,

отключили за нас чрез превода на божествените книги извор на богопознание,

от който даже до днес, непрестанно като черпим,

ублажаваме ви, Кириле и Методие,

предстоящи пред престола на Всевишния и молещи се топло за нашите души."

На 11 май честваме светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий.

В празничния ден, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит отслужи архиерейска света Литургия в едноимения храм в град Пловдив.

С владиката съслужиха: свещеноиконом Тодор Хаджиев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия, свещеник Иван Братоев - председател на храм „Св.св.Кирил и Методий”и храмовото духовенство.

Възторжено и вдъхновено звучаха църковните славословия за радост на многобройните присъстващи , изпълнени от митрополитския хор „Св.ап.Ерм”.

По време на „Причастния канон” Знеполският епископ Арсений произнесе слово за светите братя Кирил и Методий.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи на 11 май в храм “Св. св. Кирил и Методий” град Пловдив молебен за успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училища, випуск 2016 г. На богослужението освен випускниците присъстваха техните семейства и учители. Всички заедно се помолиха за здраве и благоденствие.Многолетствие провъзгласи митрополитският протодякон Илиян Александров.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай подари на всички абитуриенти икона с образа на светите братя Кирил и Методий и книгата „Нашата вяра”.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1107-11052016g-arhiereiska-sv-liturgiya-i-moleben-za-zdrave-uspeh-i-blagopoluchie-na-abiturientite-ot-plovdivskite-sredni-uchilishta-hram-sv-sv-kiril-i-metodii-gr-plovdiv.html

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училищаАрхиерейска св. Литургия и молебен за здраве, успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училища
« предишна новинаследваща новина »