ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Беседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополия

18 май 2016 21:47, Българска Патриаршия
проф. протопрезвитер Теодор Зисис

Днес от 18,00 часа в залата на Софийска св. Митрополия се състоя беседа на тема: „Православието днес”. Тя бе изнесена от проф. протопрезвитер Теодор Зисис, патролог и почетен професор на Аристотелевия Университет – Солун.

Отец проф. Теодор бе придружен от отговарящия за Междуправославните връзки в Пирейска св. митрополия протопрезвитер Матеос Вулканеску, архим. Павел Димитриакопулос, Антисектантски отдел на Пирейска св. митрополия, и монах Серафим Зисис.

На беседата протопрезвитер Теодор Зисис говори за проблемите пред православието в съвременния свят. Той обърна внимание и на предстоящия Весправославен събор, който ще се състои на о. Крит през юни месец, тази година. Отец Теодор каза, че това е тема, която в момента вълнува целия православен свят. Изказа и своите забележки и притеснения за някои от предсъборните решения, като това за диалога между Православната църква и останалите християнски изповедания.

На беседата присъстваха десетки християни и свещеници от столицата, а в нейния край бяха зададени въпроси от страна на присъстващите. Освен за предстоящия Всеправославен събор въпросите бяха насочени и към биоетиката, която е една от основните предизвикателства пред Православната църква в съвременния свят. Отците бяха поканени и да разкажат и за борбата със сектите в Пирейската св. Митрополия.

С днешната беседа тяхната визита у нас приключи. Те дойдоха по покана на Ловчанския митрополит Гавриил, а вчера се срещнаха и с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Очаквайте и интервю с протопрезвитер Теодор Зисис, дадено за Официалния сайт на Св. Синод.

&feature=youtu.be

Текст: Ангел Карадаков
Снимки: Атанас Димитров - Ата-Дим

 

 

Снимки

Беседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополияБеседа на тема: "Православието днес" се състоя в сградата на Софийска митрополия
« предишна новинаследваща новина »