ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОКАНА ЗА БЕСЕДА НА ПРОФ. ПРОТОПРЕЗВИТЕР ТЕОДОР ЗИСИС В СОФИЯ на тема: "ПРАВОСЛАВИЕТО ДНЕС"

16 май 2016 23:12, Българска Патриаршия
Проф. протопрезвитер Теодор Зисис

Беседа на тема "Православието днес" ще се проведе в залата на Софийска св. митрополия на 18 май (сряда) от 18,00 ч.

Беседата ще бъде изнесена от проф. протопрезвитер Теодор Зисис, патролог и почетен професор на Аристотелевия Университет – Солун.

Заедно с протопрезвитер Теодор Зисис на беседата ще присъстват и протопрезвитер Матеос Вулканеску, отговарящ за междуправославните връзки в Пирейска св. митрополия - Еладска Архиепископия, архим. Павел Димитриакопулос, антисектантски отдел на Пирейска св. митрополия, и монах Серафим Зисис - богослов, подвизаващ се в манастира „Пантократор”, Мелисохори, Северна Гърция.

Гръцката делегация е у нас по покана на Ловчанския митрополит Гавриил и с благословението на Пирейския митрополит Серафим.

Беседата ще се проведе с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

На тази беседа православните християни в България ще могат да се срещнат с един от най-големите съвременни богослови и професори по патрология, активно преподаващ и днес в отделението по пастирско и социално богословие в Богословския факултет на Солунския университет. По време на духовната среща ще могат да се отправят въпроси към проф. протопрезв. Теодор Зисис по темата на беседата.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Адрес:

Софийска св. митрополия

ул. "Калоян" № 7, ет. 1

Гр. София

18 май 2016 г.

Начало: 18,00 ч.

 

 

« предишна новинаследваща новина »