ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и Елена

21 май 2016 21:56, Ловчанска митрополия
Богослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и Елена

В ранното утро на днешния ден Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил премина Стара планина, за да отслужи света Литургия в единствения храм в Ловчанска епархия, който носи името на св. равноапостолни Константин и Елена. Храмът се намира на живописно възвишение близо до с. Мирково - Пирдопска духовна околия. По традиция всяка година владиката идва тук, за да служи. Тази година в съслужение с него участваха ставроф. ик. Недко Бръмбаров, свещеноик. Любомир Казашки, прот. Николай Славчев и прот. Антоний Марчев.

След св. служба митрополит Гавриил поздрави вярващите с празника, припомни житието на св. равноапостолни Константин и Елена, което даде като пример на вяра и упование в Бога.

Бе осветен и раздаден празничен корбан.

 

 

Снимки

Богослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и ЕленаБогослужебна прослава на св. равноапостолни Константин и Елена
« предишна новинаследваща новина »