ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасхално поздравление от Доростолски митрополит Амвросий

05 април 2010 08:38, Доростолска митрополия
Слизане на Христос в ада

Възлюбени в Господа чеда на светата ни Православна църква, скъпи братя и сестри на богохранимата Доростолска епархия,

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

В днешния ден всички християни празнуват с радост най-светлото събитие от историята на човечеството и Христовата Църква – светлото Христово Възкресение. До идването на Христа смъртта властваше над човека, но Бог не забрави Своето творение и изпрати Своя Единороден Син, Който взе върху си греховете на света /Йоан 1:29/ и изкупи всички човеци чрез Голготската саможертва, проливайки кръвта Си, а като строши оковите на смъртта, възстанови отново връзката на човека с Бога.

Върху истината за възкресението на Иисус Христос е съградена Църквата Христова и християнската вяра, затова св. ап. Павел казва: ”ако пък Христос не е възкръснал, суетна е вярата ви: вие сте още в греховете” /1 Кор.15:17/.

Макар ходът на времето да отброява вече близо две хиляди години от онзи миг, в който Спасителят, Господ Иисус Христос, победи смъртта, Христовото възкресение озарява с всепроникваща живителна светлина цялата вселена.

Като ви поздравяваме с „ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!”, отечески ви молитствуваме от Всеподателя Бога, щото Той да изсипе върху вас плодовете на великата Си милост. Нека по молитвите на Своята Пречиста Майка и на светите Доростолски мъченици Бог дарува вам, на вашите семейства, близки и приятели здраве, успех и благополучие.

Благодатта на възкръсналия Господ и Спасител да бъде с вас през всички дни на живота ви.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

 

 

Доростолски митрополит Амвросий

 

 

« предишна новинаследваща новина »