ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в град Правец

29 май 2016 21:01, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в град Правец

В неделята на Самарянката, пета след Пасха, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи Света Литургия в ремонтирания храм „Св. Атанасий“ - град Правец. В съслужение с владиката участваха ставроф. ик. Кънчо Кабадийски - председател на храм „Св. Троица“ - Ловеч, йеромонах Михаил Диловски - игумен на Чекотинския манастир „Св. архангел Михаил“ и свещ. Илия - председател на храм „Св. Атанасий“ - Правец.

В проповедта си към вярващите митрополит Гавриил каза, че Господ винаги ни предразполага да извършим добро, но никога не ни принуждава да го правим насила, защото вършенето на добро по принуда няма никаква стойност. Той каза още, че когато човешкото сърце е затворено от неверие и егоизъм, от дух на неистина, то не може да се отвори към божествената истина, защото трябва първо да се раздели със своите грешни мисли и начин на живот, а то не иска. Едва след обръщането на сърцето, можем да познаем Божиите пътища и да спазим Божията воля, та да се спасим.

На всички вярващи владиката раздаде иконки с благословение.

 

 

Снимки

Архиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град ПравецАрхиерейска служба в град Правец
« предишна новинаследваща новина »