ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

1 юни - Международен ден на детето

01 юни 2016 18:06, Пловдивска митрополия
1 юни - Международен ден на детето

На първи юни дворът на храм „Св.Иван Рилски” се изпълни с оживление, създадено от най- безценния бисер - нашите деца.

Празнуваме Международния ден на детето.Празник,който е насочен към едно единствено и мило щастие за родители и за цялата ни държава и Отечество - децата ни.

С благословението наНегово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай,Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, отслужи молебен по повод Деня на детето 1-ви юни в храм „Св.Иван Рилски” град Пловдив, район „Северен”.

С архиерея съслужиха: свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия, председателят на храм „Св.Иван Рилски” свещеноиконом Кристиян Садаков, храмовото духовенство, митрополитският протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св.ап.Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Викарният епископ Арсений преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай и в словото си към децата и присъстващите се обърна с думите:

„Днес,отбелязвайки Международния ден на детето, нашата молитва към Бога е да бъдат запазени българските деца от всяко зло, да живеят в мир и благоденствие, в здраве, в благопреуспяване във всяко добро. Нашата молитва в днешния ден към Бога е да бъдат децата ни крепки, силни духом и телом, за да бъдат радост за своите родители, гордост за българското общество и утеха за светата Църква. Ангел пазител да пази нашите деца и да ги избавя от всяко зло.

А на вас ,скъпи родители, преподаватели и възпитатели, Бог да дава сила, търпение, мъдрост,

сръчност, умения, та правилно да възпитате своите деца в спасителната православна вяра и благочестие.”

Многолетствие бе провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Тържеството,което се състоя в двора на храм „Св.Иван Рилски”, бе организирано съвместно с кметството на район ”Северен”, РИО в град Пловдив и „ Културно - просветния отдел” при Пловдивската света митрополия.

На детския празник присъстваха: кметът на район „Северен” Ральо Ралев, родители, директорите на детските градини в района, учители, деца и множество народ - всички дошли да се насладят на празничната програма, която изнесоха децата .

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия

 

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1119-01062016g-1-yuni-mezhdunaroden-den-na-deteto-moleben-za-zdrave-i-uspeh-na-detzata-praznichno-tarzhestvo-s-uchastie-na-detza-ot-detskite-gradini-v-raiona-hram-svivan-rilski-raion-severen-grad-plovdiv.html

 

 

 

Снимки

1 юни - Международен ден на детето1 юни - Международен ден на детето1 юни - Международен ден на детето1 юни - Международен ден на детето1 юни - Международен ден на детето
« предишна новинаследваща новина »