ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат първи брой на вестник „Кандилце”

05 юни 2016 00:33, Неврокопска митрополия
вестник "Кандилце"

С благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, децата от православен журналистически клуб „Кандилце” към Православен информационен център на Неврокопска света митрополия издадоха вестник с подбрани материали, подготвени и публикувани от тях през изминалата учебна година. Вестникът ще продължи да се издава периодично с авторските материали на учениците, като целта на децата е да търсят доброто в света около тях и да разпръскват светлината му в сърцата на малки и големи.

Ръководител на православния журналистически клуб е дългогодишният журналист г-жа Антоанета Гулева, а екипът на клуба понастоящем се състои от 10 деца, като най-малкото е в първи клас, а най-голямото - в девети клас. За изминалата учебна година те подготвиха редица журналистически материали – интервюта, новини, участваха в живо включване, посетиха Радио Благоевград и БНТ 2, направиха 40 броя на православната рубрика „Кандилце”, която се излъчва всяка събота в 10,00 ч. в предаването "Тийн зона" на БНР-Радио Благоевград.

За лятото клубът предлага интересна лятна школа, в която младите журналисти ще работят на терен. Децата ще проучват историята на църкви, местности, житейски истории в различни населени места, а събраните материали ще публикуват в специално разработван за тях православен информационен сайт. Лятната школа ще продължи през месеците юни, юли и август. Занятията в курса са безплатни и всяко дете може да се запише в Православния център на Неврокопска св. митрополия.

 

 

Снимки

вестник "Кандилце"вестник "Кандилце"вестник "Кандилце"
« предишна новинаследваща новина »