ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на храм "Св. Арх. Михаил" в пернишкото село Люлин

06 юни 2016 11:22, Софийска митрополия
Освещаване на храм "Св. Арх. Михаил" в пернишкото село Люлин

В съботния ден на 4 юни, Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит освети новопостроения храм „Св. арх. Михаил“ в пернишкото село Люлин. Заедно с владиката съслужиха свещеници от София и Перник.

Строежът на храма започва през 2001 г. с доброволен труд и дарения от жителите на селото. Новият градеж е в близост до най-старата църква в Люлин, посветена на св. архангел Михаил, която през 70-те години на миналия век рухва вследствие на активизирано свлачище. На мястото на храма не е останало нищо, тъй като цялата постройка се свлякла в близкото дере. Изграждането на новия храм продължава цели 15 години, а строителството е завършено през миналата година.

„Нека бъде честит новопостроеният и осветен храм, посветен на св. архангел Михаил. Нека Бог винаги да утешава, подкрепя и подпомага всички човеци, влизащи в този храм, и всички жители на селото, а те да намират покой, утеха и духовна радост винаги, когато пристъпят неговия праг“, пожела Браницкият епископ Григорий.

На освещаването присъстваха кметът на селото Евгени Евгениев, организационният секретар на областната структура на ПП ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев и секретарят на Община Перник Радослава Манова.

Фоторепортаж може да видите на адрес:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/934-osveshtavane-na-hram-sv-arh-mihail-v-pernishkoto-selo-lyulin

 

 

« предишна новинаследваща новина »