ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на Светия Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко Борисов

20 юни 2016 15:56, Отдел "Връзки с обществеността"
Празникът на Светият Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко Борисов

На празника на Светия Дух – Третото Лице на Светата Троица, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит посети Дивотинския манастир „Света Троица” край Банкя за храмовия празник на обителта, където се срещна с министър-председателя на България г-н Бойко Борисов. „Ктитор и щедър дарител на обителите в този благословен от Бога край и на много други храмове и манастири в страната” – нарече Светейшият патриарх г-н Борисов в изпълнения с богомолци манастирски храм, посветен на Светата Единосъщна и неразделна Троица.

По време на състоялата се среща в архондарика на манастира двамата обсъдиха конкретни текущи проекти по строежи и ремонти на храмове и църковни сгради, както и актуални проблеми от политическия живот и международните и междуцърковни отношения. „Вашата грижа за Църквата, г-н Борисов, е видима и за нас, и за хората” – каза в хода на разговора Светейшият патриарх Неофит. В отговор премиерът каза, че е благодарен, че „Църквата е навсякъде с хората и на празник, и в тежки моменти, че има кой да се грижи за душите на българите”.

Патриарх Неофит и премиерът Борисов се обединиха около идеята, че ако се държим заедно в православната вяра, ще преминем през изпитанията по-лесно и че ако тя е силна у нас, всичко в делата ще бъде угодно на Бога.

 

 

 

Снимки

Празникът на Светият Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко БорисовПразникът на Светият Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко БорисовПразникът на Светият Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко БорисовПразникът на Светият Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко БорисовПразникът на Светият Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко БорисовПразникът на Светият Дух събра Светейшия патриарх Неофит и премиера Бойко Борисов
« предишна новинаследваща новина »