ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Започна подготовка по подписване на съборни документи на събора в Крит

24 юни 2016 20:23, Българска Патриаршия
Започна подготовка за подписване на съборни документи на Светия и Велик Събор

На вчерашното заседание, на събора на о. Крит, с малки поправки започна процесът по подписването на документите за „Автономията и начинът за нейното провъзгласяване“ и „Православната диаспора“, това стана ясно от вчерашния брифинг направен от членове на Всеправославния секретариат. Вчера бе подчертано също, че обсъдените документи са приети, макар и още да не са подписани.

Днес пък започна подписването на предходните два документа за „Мисията на Православната църква в съвременния свят“, който беше първата обсъдена на събора, и „Важността на поста и неговото спазване днес“.

Документът за „Тайнството Брак и препятствията за него“ ще бъде подписан възможно най-бързо, увериха на ежедневния брифинг на събора.

Процесът на подписване се забавя поради големия брой на представителите на събора (близо 300), които трябва да подпишат документите.

На утрешните заключителни сесии ще бъде дискутиран въпросът за „Отношенията на Православната църква с останалия християнски свят“.

 

Снимки: Официален сайт на събора в Крит - www.holycouncil.org

 

 

Снимки

Започна подготовка за подписване на съборни документи на Светия и Велик СъборЗапочна подготовка за подписване на съборни документи на Светия и Велик Събор
« предишна новинаследваща новина »