ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петровден в Ловчанска епархия

29 юни 2016 23:10, Ловчанска митрополия
Петровден в Ловчанска епархия

Денят на богослужебната прослава на светите първовърховни апостоли Петър и Павел е избран за ден на град Етрополе, по този повод Ловчанският митрополит Гавриил отслужи Света Литургия в етрополския храм „Св. арханг. Михаил“. В съслужение с владиката участваха ставроф. ик. Огнян Георгиев, свещеноик. Христо Нинов и свещ. Борис Иванов.

След службата митрополит Гавриил поздрави вярващите с празника и припомни живота на светите апостоли Петър и Павел, както и тяхната мъченическа смърт.

Празника продължи на градския площад, където владиката отслужи водосвет. Веднага след това той замина за Етрополския манастир „Св. Троица“, където отслужи панихида и откри паметна плоча на гроба на архимандрит Хрисант (1833 – 1905) виден църковен деец и съратник на иеродякон Игнатий – Васил Левски.

По-късно митрополит отпътува за с. Врачеш за да освети малък параклис посветен на първовърховните апостоли Петър и Павел, намиращ се в близост до Врачешката св. обител „Св. 40 мъченици“.

 

 

Снимки

Петровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархияПетровден в Ловчанска епархия
« предишна новинаследваща новина »