ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град Куклен

01 юли 2016 19:25, Пловдивска митрополия
Архиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град Куклен

На 30 юни в навечерието на празника на светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит,отслужи Празничната вечерня с петохлебие в едноименния манастир край град Куклен.

С владиката съслужиха:свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, ставрофорен свещеноиконом Георги Тодев -архиерейски наместник на Хасковска духовна околия, митрополитският протодякон Илиян Александров и свещеници от епархията.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св.ап.Ерм” с диригент Георги Радев.

На богослужението присъства кметът на град Куклен Мария Белчева.

Храмът беше изпълнен до краен предел с богомолен народ, който беше дошъл да изпроси молитвеното застъпничество на светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян.

В края на светата богослужба викарният епископ Арсений преподаде архипастирския благослов на правоправещия архиерей митрополит Николай.

В деня, в който светата православна Църква молитвено възпоменава паметта на светите безсребреници Козма и Дамян Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в Кукленската света обител манастира „Свв.Козма и Дамян”.

С архиерея съслужиха: Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник и свещеници от епархията.

Песнопенията изпълни миитрополитският хор „Св.ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Храмът беше изпълнен с поклоници от цялата Пловдивска епархия, деца от неделното училище в град Кърджали, предвождани от своя свещеноиконом Николай Величков.Те молитвено участваха в богослужението.

По време на „Причастния канон” свещеноиконом Виктор Христев прочете житието на светите Римски чудотворци.

След светата Литургия всички заедно в литийно шествие с чудотворната икона на светите безсребреници и чудотоворци Козма и Дамян се отправиха към аязмото на светата обител, където владиката отслужи водосвет.

Архиереят на Пловдивска епархия митрополит Николай произнесе проповед за празника.

Многолетствие провъзгласи митрополитският протодякон Илиян Александров.

След богослужението деца от град Куклен изнесоха празнична програма.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1133-30062016g-praznichna-vechernya-kuklenski-manastir-qsvv-kozma-i-damyanq.html

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1134-01072016g-arhiereiska-sveta-liturgiya-litiya-i-vodosvet-kuklenski-manastir-qsvv-kozma-i-damyanq.html

 

 

 

Снимки

Архиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град КукленАрхиерейски богослужения за светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян в едноименния манастир край град Куклен
« предишна новинаследваща новина »