ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. Литургия в чест на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в Пловдив

04 юли 2016 18:13, Пловдивска митрополия
Св. Литургия в чест на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в Пловдив

На 2 юли Църквата чества паметта на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Санфранциски Чудотворец - един от най-великите наши съвременници, удивителен пример за милосърдие и любов към всички бедни, бездомни, болни и страдащи, независимо от тяхната вяра и националност. Прекарал целия си живот в пост и гореща молитва, служил всеки ден света Литургия, за него св. Николай Велимирович казва, че е жив светец.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит, отслужи по случай празника архиерейска св. Литургия в митрополитския храм „Св.вмчца Марина” . С владиката съслужиха: свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия, митрополитският протодякон Илиян Александров, храмовото духовенство и свещеници от града. По време на „Причастния канон” свещеноиконом Виктор Христев припомни на миряните най-важните моменти от житието на великия Чудотворец – аскетизма, поученията и огромната вяра, която е имал дивният Божи угодник – той така се потапял в текстовете на молитвите, сякаш беседвал с Господ и с Пресвета Богородица.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св.ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

В края на богослужението Знеполският епископ Арсений прочете молитва към Св. Йоан Шанхайски и Санфранциски Чудотворец и преподаде на присъстващите архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1135-02072016g-svioan-arhiep-shanhaiski-i-san-frantziski-chudotvoretz-arhiereiska-sveta-liturgiya-mitropolitski-hram-svvmchtza-marina-grad-plovdiv.html

 

 

Снимки

Св. Литургия в чест на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в ПловдивСв. Литургия в чест на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в ПловдивСв. Литургия в чест на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в ПловдивСв. Литургия в чест на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в ПловдивСв. Литургия в чест на св. Йоан, архиепископ Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец в Пловдив

Аудио

Аудиозапис на новината: Ангел Карадаков

« предишна новинаследваща новина »