ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Откриване на първия детски православен лагер в СОК „Камчия“

05 юли 2016 11:52, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Откриване на първият детски православен лагер В СОК „Камчия“

На 1 юли 2016 г. в СОК „Камчия“, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопраславски митрополит Йоан беше открит първият православен лагер за деца в едноименния комплекс.

Поздравителен адрес от името на Варненския кириарх прочете ст. ик. Димитър Стоев - протосингел на Варненска митрополия. Приветствие към децата и ръководителите на лагера поднесе и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

Децата бяха поздравени от Николай Бурляев член на Патриаршеския съвет по културата към Руската православна църква, генерален директор на киноцентър «Русский фильм» и президент на Международния кинофорум на славянските и православни народи «Золотой Витязь», който се провежда също в Санаторно-оздравителния комплекс. Лагерната смяна официално беше открита с добрите пожелания и напътствия на г-жа Станка Шопова, председател на фондация „Устойчиво развитие за България“ и изпълнителен директор на СОК „Камчия“.

Православният лагер се осъществава благодарение на доброто, дългогодишно сътрудничество между СОК „Камчия“ и Варненска и Великопреславска митрополия. Благодарение на съдействието на г-жа Шопова за по-голямата част от децата разходите са поети от спонсор, а на останалите - от митрополията. Една част от настанените в прекрасната база деца са от социално слаби семейства и това е единствената възможност да бъдат на лагер.

Негово Високопреосвещенство Волоколамски митрополит Иларион - председател на Отдела за външно-църковни връзки към Московската Патриаршия, в специално писмо изразява своята подкрепа за провеждането на първия Детски Православен лагер и изграждането на православен храм на територията на СОК „Камчия“, съгласувано с Варненска и Великопреславска св. митрополия.

Програмата е много наситена с игри, развлечения, тематични срещи и занимания. Децата ще се радват на обезопасената плажна ивица в КК „Камчия“, на Авиокосмическия център и Планетариума в комплекса, ще разгледат музеите на кристалите и иконата, и ще се опознават на лагерния огън, като за тях, освен персоналът на комплекса, ще се грижи и учителката по СИП «Религия» Борянка Петрова.

Още за лагера можете да видите на сайта Варненска и Великопреславска митрополия: http://www.mitropolia-varna.org/

 

 

Аудио

Аудиозапис на новината: Ангел Карадаков

« предишна новинаследваща новина »