ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с представителите на светската власт в Силистра

11 юли 2016 23:30, Отдел "Връзки с обществеността"
Българският патриарх Неофит се срещна с представителите на светската власт в Силистра

Среща на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит с представителите на светската власт в Силистра се състоя днес, 11 юли. Домакин на срещата бе кметът на града д-р Юлиян Найденов. В нея взеха участие Доростолският митрополит Амвросий, областният управител Стоян Бонев и председателят на Общинския съвет д-р Мария Стойчева, както и Браницки еп. Григорий, архим. Герасим – гл. секретар на Св. Синод и протосингелът на Доростолска митрополия ставр. ик. Добри Чаков.

„Духовната и светската власт в района винаги са работили добре заедно и каквато партия да е на власт, това ще остане така” – заяви г-н кметът по време на срещата и като сподели какво е настоящото състояние на общината, проектите по които работят и перспективите за развитие, изрази задоволството си че занапред жителите на община Силистра ще имат още едно важно събитие, което ще отбелязват заедно – Събор на светите Доростолски мъченици.

От своя страна Патриарх Неофит пожела на общинската власт и жителите на Силистра да бъдат добри подражатели на Доростолските мъченици в следването на Христа даже до смърт, добри пазители на мира и да работят заедно в единомислие, взаимодействие и любов.

„Ние – Доростолската св. митрополията, общинската и областната управа – работим много добре заедно и имаме една обща цел: да се грижим за хората” – обобщи митрополит Амвросий.

Икона с неръкотворния образ на Господ Иисус Христос подари на община Силистра патриарх Неофит. Той от своя страна получи в дар за спомен от града маслена картина изобразяваща Дунавския бряг.

Последва среща на Светейшия патриарх Неофит с журналисти.

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с представителите на светската власт в СилистраБългарският патриарх Неофит се срещна с представителите на светската власт в СилистраБългарският патриарх Неофит се срещна с представителите на светската власт в СилистраБългарският патриарх Неофит се срещна с представителите на светската власт в СилистраБългарският патриарх Неофит се срещна с представителите на светската власт в Силистра
« предишна новинаследваща новина »