ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Панихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в Ловеч

18 юли 2016 21:25, Ловчанска митрополия
Панихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в Ловеч

Края на честванията по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в град Ловеч бе сложен с панихида и концерт на вокална група „Светоглас“ в приземния храм „Въведение Богородично“ на новостроящата се катедрала в Ловеч.

Панихидата отслужи митрополит Гавриил заедно с част от духовниците на град Ловеч, присъстваха кметът на града Корнелия Маринова, зам. кметът Венцислав Христов и много граждани. В края на панихидата владиката подчерта духовното поприще на апостола на свободата и каза, че народното съзнание не може да бъде излъгано относно това, кой и какъв е бил Васил Левски.

Последва концерт на вокална група „Светоглас“ от град София, която изпълни църковни и народни песнопения.

 

 

Снимки

Панихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в ЛовечПанихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в ЛовечПанихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в ЛовечПанихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в ЛовечПанихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в ЛовечПанихида и концерт по случай 179 години от рождението на йеродякон Игнатий – Васил Левски в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »