ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. прор. Илия в Ловеч

20 юли 2016 18:42, Ловчанска митрополия
Празникът на св. прор. Илия в Ловеч

Малкият храм посветен на великия Божий угодник св. пророк Илия в град Ловеч на днешния ден бе изпълнен с вярващи.

Тук Света Литургия отслужи Ловчанският митрополит Гавриил, а заедно с владиката съслужиха ставроф. ик. Кънчо Кабадийски и свещеноик. Вениамин Павлов, който е и строител на храма.

Митрополит Гавриил припомни житието на светия пророк, като даде за пример неговата голяма вяра и ревност към Бога и Неговите заповеди. Той каза също, че св. прор. Илия е бил и голям ревнител за спасението на ближните си, и е важно да се поучим от тази негова ревност за да сме от истинска духовна помощ на хората около нас.

Бе отслужен водосвет и осветен корбан, на службата молитвено присъстваха кмета на Ловеч, началниците на военното поделение и пожарната служба в града, общественици и много вярващи.

 

 

Снимки

Празникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »