ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион, по повод 50-та му годишнина

25 юли 2016 19:39, Българска Патриаршия
Представена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнина

По повод юбилея на Волоколамския митрополит Иларион днес в София бе представена книгата, издадена за 50-тия му рожден ден. Изданието бе представено в Руския културно-информационен център в столицата. На него присъстваха Великотърновският митрополит Григорий, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, архим. Герасим, главен секретар на Св. Синод на БПЦ-БП и духовници от столицата. В началото на събитието игумен Филип Василцев представи книгата, като говори за трудовете на митрополит Иларион, като подчерта не само неговото писмено, но и музикално дело, чрез което той проповядва Словото Божие.

Митрополит Йоан също се изказа за книгата и за самия митрополит Иларион, като каза, че авторът на книгата е добре познат у нас, като ревностен клирик и изтъкнат богослов – доктор по богословие и философия, почетен доктор на много университети, преподавател, председател на Библейско-богословската комисия при Св. Синод на Руската православна църква и на редакционната колегия на нейния официоз: „Журнал Московской Патриархии". Митрополит Йоан подчерта още, че се радва и приветства изданието на книгата и на български език.

Преводът е направен от протойерей Йоан Карамихалев, който също сподели своите мисли около превода на книгата, както и дейността и словото на митрополит Иларион. Вечерта завърши с кратък концерт на църковни песнопения от намаления състав на хора при храм-подворие „Св. Николай Мирликийски Чудотворец”.

В книгата може да прочетете проповеди за големите Господски и Богородични празници, написани от Волоколамския митрополит Иларион, както и предисловията на Негово Светейшество патриарх Неофит и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Представена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнинаПредставена бе книга на Волоколамския митрополит Иларион по повод 50-та му годишнина
« предишна новинаследваща новина »