ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в манастира „Седемте престола”

12 април 2010 10:21, Софийска митрополия
Празник в манастир "Седемте престола"

На Томина Неделя, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, оглави св. Литургия в манастира „Седемте престола”, който се намира в Искърското дефиле.

По традиция от десетилетия, на този ден в св. обител се събират множество християни от цялата околност, за да се поздравят отново с пасхалната радост. В съслужение със Софийския архиерей беше архимандрит Григорий, протосингел на Софийска св. митрополия, свещеник Костадин Велев - ефимерий на манастира и дякон Любомир Стоянов.

За пасхалното настроение на богомолците със своето певчески изкусно изпълнение допринесоха псалтите на певницата- протойерей Кирил Дидов, предстоятел на столичния храм „Св. ап. Петър и Павел” и Андрей Касабов, секретар на Софийска митрополия.

След св. Литургия с лития духовенството се отправи в двора на манастира, където в чест на празника бе извършен водосвет. За всички дошли в св. обител манастирското настоятелство бе подготвило и раздаде благословено ястие.

Снимки: Андрей Касабов

 

 

Снимки

Празник в манастир "Седемте престола"Празник в манастир "Седемте престола"Празник в манастира "Седемте престола"Празник в манастира "Седемте престола"Празник в манастира "Седемте престола"Еп.ЙоанЕп.ЙоанПразник в манастира "Седемте престола"Еп.ЙоанПразник в манастира "Седемте престола"Празник в манастира "Седемте престола"Празник в манастира "Седемте престола"Празник в манастира "Седемте престола"Празник в манастира "Седемте престола"
« предишна новинаследваща новина »