ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предаването „Таворска светлина” на 18 април

15 април 2010 16:20, Варненска и Великопреслaвска митрополия
„Таворска светлина”

В предаването „Таворска светлина”, което ще се излъчи на 18 април, гост ще бъде г-н Димитър Димов Димитров.

Темата: Пътят към Вярата и Бога

Гостът ще разкаже за себе си: кога и къде е роден, с какво се е занимавал преди да повярва в Бога? Кое го е убедило в истинността на Св. Библия и Православната църква? Посещавал ли е секти и ако да, какво е мнението му за тях?

Какво е Църквата за г-н Димитър Димов?

Какво трябва да бъде живото участие на християнина в богослуженията?

Възможно ли е да се спасим, посещавайки храма само няколко пъти в годината, на големите празници?

Г-н Димитър Димов Димитров от гр. Шумен.

Роден в с. Дриново, общ. Попово, обл. Търговищка на 28.05.1947 г. Завършил Строително училище "Милан Борисов" в гр. Шумен през 1964 г. По разпределение от училище работи в предприятието "Шуменска Комуна" в гр. Шумен. От 1966 до 1989 г. работи в Българската армия като сержант /старшина/. През 1989 г. се пенсионира и работи в Тютюневия комбинат в града до 2000 г. От тогава до днес има частна работилница в кв. "Дивдядово", гр. Шумен.

В момента се занимава с духовното си израстване. Събира икони от страната, Гърция, Македония, Румъния, Израел, Палестина, Египет и Йордания; рамкира ги и прави изложби в града.

Вярващ е от 2000 г., когато преживява семеен проблем и се обръща за помощ към архиерейския наместник на гр. Шумен, ставроф. иконом Димитър Николов, който му подава ръка за морална помощ и му отваря очите за вярата и така с Божията помощ изживява проблема си.

До ден-днешен е силно вярващ и практикуващ живо своята Православна вяра!

 

 

 

Снимки

Г-н Димитър Димов Димитров
« предишна новинаследваща новина »