ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Летният празник на Пирдопска община

06 август 2016 20:12, Ловчанска митрополия
Летния празник на Пирдопска община

В първата събота на месец август в местността Еленско близо до град Пирдоп се провежда традиционен летен празник за жителите на община Пирдоп. Организатор на този празник е общината и църковното настоятелство на храм "Свето Успение Богородично" – Пирдоп.

Днес, когато светата ни Църква празнува светлия празник на светото Преображение Господне Ловчанският митрополит Гавриил премина балкана и посети своите епархиоти от Пирдопска духовна околия. Владиката отслужи света Литургия на открито в руините на древен храм от ранно-християнската епоха от кр. V-нач. VI век. В храма, който вероятно е бил посветен на св. прор. Илия и е бил разрушен през 1700 г. от турски войски, оттогава до ден днешен не е служена света Литургия.

В съслужение с митрополит Гавриил участваха ставроф. ик. Недко Бръмбаров от гр. Пирдоп и ставроф. ик. Вениамин Павлов от храм „Св. Троица“ град Ловеч.

След службата владиката поздрави вярващите и раздаде на всички иконки. Бе осветен постен корбан.

 

 

Снимки

Летния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска общинаЛетния празник на Пирдопска община
« предишна новинаследваща новина »