ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Откриване на Център за интегрирано управление във ВВМУ „Н. Вапцаров”

09 август 2016 11:29, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Откриване на Център за интегрирано управление във ВВМУ „Н. Вапцаров”

На 06 август 2016 г. бе открит "Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона" във ВВМУ „Н. Вапцаров”.

Домакин на тържеството бе комодор Боян Медникаров – началник на висшето училище, а сред гостите бяха премиерът Бойко Борисов, Ивелина Василева – министър на МОСВ, Николай Ненчев – министър на отбраната, кметът на ‪Варна Иван Портних, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, народни представители, районни кметове.

Проектът е на стойност 1,1 млн. евро, с партньори Областна администрация – Варна, и Басейнова дирекция „Черноморски район” – Варна. Финансирането е осигурено от програма „Интегрирано управление на морските и вътрешните води” по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Изграденият комплекс се състои от система за наблюдение на морските пространства, интегриране на информацията за състоянието на морските води и развиването на уникален в европейски и регионален мащаб център за борба с нефтените разливи и оперативен център за управление.

Източник: www.live.varna.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »