ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично”, град Пловдив

15 август 2016 23:07, Пловдивска митрополия
Успение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично” , град Пловдив

На 15 август, когато светата Църква празнува Успението на Пресвета Богородица, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, отслужи празничната света Златоустова Литургия в катедралния храм „Успение Богородично” в град Пловдив.

В съслужение с владиката бяха : ставрофороен свещеноиконом Добромир Костов - протосингел при Пловдивска митрополия, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - председател на храм ”Успение Богородично” и храмовото духовенство.

Песнопенията изпълни смесеният хор при пловдивския храм „Свето Възнесение Господне" с диригент Дорис Хофман.

Хиляди вярващи бяха дошли, за да почетат Богородичния празник, да се поклонят на небесната Царица, да измолят за себе си и за близките си нейната помощ и закрила.

Като преподаде архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений се обърна към боголюбивите миряни с думите:

„Царицата небесна ни дава най-силния и ярък пример в живота и ние не можем да не видим този ориентир. Нека образът на Божията Майка помогне на лутащия се и заблуждаващ се съвременен човек да разбере кои са истинските ценности в живота и да строи своя живот не върху преходни идеи, които ни натрапва модата и съвременният стил на поведение, а върху вечните и неизменни истини, които сам Бог предлага на човека, за негово щастие и благополучие. И днес, когато възпяваме Владичицата на света Божията Майка, да се обръщаме към нея в молитва за помощ и защита, да не забравяме този дивен човешки образ, който Светата Дева ни е явила на всички нас за назидание.”

Духовното тържество за Успението на Пречистата Богородица завърши с многолетствие, провъзгласено от дякон Стоян Стоянов.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1160-15082016g-uspenie-na-presveta-bogoroditza-arhiereiska-sveta-liturgiya-katedralen-hram-uspenie-bogorodichno-grplovdiv.html

 

 

Снимки

Успение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично” , град ПловдивУспение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично” , град ПловдивУспение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично” , град ПловдивУспение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично” , град ПловдивУспение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично” , град ПловдивУспение на Пресвета Богородица - катедрален храм „Успение Богородично” , град Пловдив
« предишна новинаследваща новина »