ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение Богородично в Клисурската света обител "Св. св. Кирил и Методий"

16 август 2016 10:08, Видинска митрополия
Успение Богородично в Клисурската света обител "Св. св. Кирил и Методий"

На 15 август с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия и духовен ръководител на сестринството от Клисурската света обител „Св. св. Кирил и Методий“ край гр. Берковица, отслужи света Литургия за празника Успение Богородично в манастира, който се явява най-големият в Северозападна България.

Множество поклонници посетиха светата обител, участваха молитвено в богослужението и се поклониха на Пресвета Богородица.

Многобройно множество вярващи, подготвени с пост, покаяние и изповед, пристъпиха към свето Причастие, като се съединиха с тялото и кръвта Христови.

В края на тържественото богослужение архимандрит Антим поздрави и благодари на игуменката - монахиня Таисия, както и на цялото в Христа сестринство за неуморните грижи, полагани за благолепието на светата обител и духовния прием на хилядите поклонници.

След празничното моление архимандрит Антим и свещеноиконом Стоян Махлелиев отслужиха традиционен водосвет за благодатно и празнично оросяване на всички участници в Богородичния празник.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

 

Текст и снимки: послушница Боряна Николова

 

 

« предишна новинаследваща новина »