ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД КАТАСТРОФАЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ИТАЛИЯ

25 август 2016 11:25, Отдел "Връзки с обществеността"

Жертвите на опустошителното земетресение сполетяло Централна Италия на 23-ти срещу 24 август, вече надхвърлиха 240 души, стотици са ранените и пострадалите от природната стихия, огромни са и материалните щети. Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати своите съболезнования по този повод до президента на Италия г-н Серджо Матарела. В писмото се казва:

Ваше Превъзходителство,

С тревога и болка приехме вестта за разрушителното земетресение, сполетяло Централна Италия и за нарастващия брой загинали, ранени и безследно изчезнали хора. Жертва на природната стихия станаха стотици жители на Италия и ние не можем да останем безразлични към сполетялата ви скръб.

Като изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите и всички пострадали от земетресението, молим Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи, скорошно възстановяване на пострадалите, да заличи причинените рани и щети, които понесе италианският народ и да го пази от всяко зло и напаст!

С уважение,

НЕОФИТ, патриарх Български

25.08.2016г.

София

 

 

« предишна новинаследваща новина »