ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархия

08 септември 2016 19:52, Ловчанска митрополия
Архиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархия

В навечерието на празника на светото Рождество на Божията майка Ловчанският митрополит Гавриил отпътува за Врачешкия манастир „Св. 40 мъченици“. В светата обител Негово Високопреосвещенство оглави всенощното бдение, съслужително с владиката участваха йеромонах Михаил, игумен на Чекотинската св. обител, отец Николай Петров от с. Врачеш и отец Стоян Димитров от гр. София.

На следващата сутрин митрополит Гавриил отслужи света Литургия в Зелинския манастир „Рождество Богородично“. Манастирът Зелин е възстановен през 1926 година, неговото създаване се датира през Второто българско царство около 14 век, бил е разрушен от турците, каквато е злощастната съдба на по-голямата част от българските манастири по онова време.

В съслужение с Негово Високопреосвещенство участваха ставроф. ик. Борис Петров, архиерейски наместник на Ботевградска духовна околия и игумен на манастира, и йеромонах Михаил, игумен на Чекотинската св. обител. След службата митрополит Гавриил в проповедта си към вярващите поучително припомни житието на Пресвета Богородица. Бе отслужен водосвет.

Веднага след това Ловчанският митрополит Гавриил отпътува за параклис, скътан в гънките на Ботевградския балкан и посветен на „Рождество Богородично“. Там владиката отслужи водосвет и освети параклиса.

 

 

Снимки

Архиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархияАрхиерейски служби по случай Рождество Богородично в Ловчанска епархия
« предишна новинаследваща новина »