ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Високи гости в Бачковския манастир

09 септември 2016 14:49, Бачковска света обител
Воронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастир

На 8 септември, Рождество Богородично, на поклонническо посещение в Бачковския манастир бе Воронежкият и Лискински митрополит Сергий, придружаван от епископите в поверената му епархия – Росошански и Острогожки Андрей и Борисо-Глебски и Бутурлиновски Сергий, много свещеници и миряни от същата епархия. Групата духовници е на поклонническо пътуване в България по благословението на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил. Високите гости бяха посрещнати пред манастира от игумена, архим. Симон. Митрополит Сергий подари на архим. Симон икона на наскоро канонизирания епископ Серафим Соболев, светец на Воронежка митрополия (св. Серафив Соболев е Богучарски архиепископ, Богучарската епархия е част от Воронежко-Лискинската митрополия).

Гостите се поклониха и благословиха пред Бачковската чудотворна икона на Божията майка и пред светите мощи, съхранявани в главния храм на манастира.

Делегацията се запозна и със запазените уникални стенописи в Старата трапезария на манастира и в манастирската Костница. В последната гостите отслужиха кратък молебен над костите на починалите монаси.

Тескт и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Воронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастирВоронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастирВоронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастирВоронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастирВоронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастирВоронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастирВоронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастирВоронежкия и Лискински митрополит в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »