ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ново синодално издание от богословското наследство на св. Нектарий Егински Чудотворец

10 септември 2016 11:02, Българска Патриаршия
ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ - нова книга на св. Нектарий Егински Чудотворец

С благословението на Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия излезе нова преводна книга на големия чудотворец и изряден богослов на 20 век св. Нектарий Егински, Пентаполски митрополит. Книгата "ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ" е обърната към човека на нашето време - с неговите грехове, съмнения, страхове, болки и копнежи за по-добър живот. Както някога на своите духовни чеда и на всички, които са слушали благодатното му проповедническо слово, така и днес св. Нектарий помага на всеки читател да вникне в тайната на спасението като разбере, че вярата в Бога, освен всичко останало, представлява дълбок акт на себепознание. Себепознание в смирение и покаяние. Себепознание, което очиства човешкото сърце чрез съдействието на Божията благодат. Себепознание, което води до преобразяващо богопознание и вечно спасение.

"ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ" - новата книга на св. Нектарий Егински на български език - излиза по инициатива на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод. Българският превод е на доц. д-р Светослав Риболов и на Анула Христова, с богословската редакция на доц. Костадин Нушев.

Търсете новото светоотеческо издание в Синодално издателство и в големите църковни книжарници и магазини в столицата и страната.

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: Синодално издателство

 

 

« предишна новинаследваща новина »