ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ново синодално издание от богословското наследство на св. Нектарий Егински Чудотворец

10 септември 2016 11:02, Българска Патриаршия
ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ - нова книга на св. Нектарий Егински Чудотворец

С благословението на Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия излезе нова преводна книга на големия чудотворец и изряден богослов на 20 век св. Нектарий Егински, Пентаполски митрополит. Книгата "ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ" е обърната към човека на нашето време - с неговите грехове, съмнения, страхове, болки и копнежи за по-добър живот. Както някога на своите духовни чеда и на всички, които са слушали благодатното му проповедническо слово, така и днес св. Нектарий помага на всеки читател да вникне в тайната на спасението като разбере, че вярата в Бога, освен всичко останало, представлява дълбок акт на себепознание. Себепознание в смирение и покаяние. Себепознание, което очиства човешкото сърце чрез съдействието на Божията благодат. Себепознание, което води до преобразяващо богопознание и вечно спасение.

"ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ" - новата книга на св. Нектарий Егински на български език - излиза по инициатива на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод. Българският превод е на доц. д-р Светослав Риболов и на Анула Христова, с богословската редакция на доц. Костадин Нушев.

Търсете новото светоотеческо издание в Синодално издателство и в големите църковни книжарници и магазини в столицата и страната.

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: Синодално издателство

 

 

« предишна новинаследваща новина »