ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на параклис "Св. вмчк. Георги Победоносец" в с. Плачи дол

13 септември 2016 10:15, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Обновление на параклис "Св. вмчк. Георги Победоносец" в с. Плачи дол

Първият православен храм в село Плачи дол бе открит на 10 септември 2016 г. от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Молитвено участие взеха областният управител Детелина Николова, кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, председателяа на Общинския съвет Донко Марев. За празника бяха дошли кметове на населени места от общината, дарители, много жители и гости на селото.

От името на Варненска и Великопреславска митрополия кириархът той връчи и парично дарение на храма. С благодарствени грамоти бяха наградени инж. Тошко Петков, Донко Марев, кметът на село Плачи дол Атанас Пенев, както и основните дарители за храма.

„Църквата може и да е малка, но е малък храм, който свидетелства за вярата на тези хора, които го изградиха и пожелаха той да съществува тук”, сподели владиката. Отец Стоян Димов, който е председател на църковното настоятелство и ще служи в храма, благодари на митрополит Йоан за подкрепата.

Още по темата вижте на сайта на Варненска и Великопреславска св. митрополия: http://www.mitropolia-varna.org/novini/480-obnovlenie-na-paraklis-sv-vmchk-georgi-pobedonosetz-v-s-plachi-dol

Източник: www.dobrich.topnovini.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »