ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С архиерейско благословение започна учебната година в Ловеч

15 септември 2016 16:36, Ловчанска митрополия
С архиерейско благословение започна учебната година в Ловеч

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил благослови преподавателите и учениците в няколко ловешки училища. С молитва и топли отечески думи той даде началото на новия образователен процес през учебната 2016-17 г. първо в Природо – математическата гимназия, после в Гимназията за изучаване на чужди езици „Екзарх Йосиф I“ и накрая в СОУ „Димитър Митев“ в ловешкия затвор. Това училище е най-старото в системата на затворите в България, тази година в него ще се обучават 278 ученици от 1 до 12 клас, това са лишени от свобода без образование от затворите в Ловеч, Белене и Плевен, най-младият ученик е на 19 години, а най старият - на 46.

Навсякъде митрополит Гавриил бе посрещан с голяма радост, той е известен на местната общественост и в частност на ловешките учители, като голям радетел и деец за духовна просветност и благочестие. Владиката бе съпровождан от ставроф. ик. Вениамин Павлов от храм „Св. Троица“ - Ловеч.

 

 

Снимки

С архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в ЛовечС архиерейско благословение започна учебната година в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »