ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Започва ІХ-тата Междуправославна среща на мрежата от инициативи за проучване на религиите и гибелните култове

20 септември 2016 21:36, Българска Патриаршия
Патриарх Неофит

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще благослови лично, от свое име и от името на на Св. Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия, участниците в ІХ-тата Междуправославна среща на мрежата от инициативи за проучване на религиите и гибелните култове на тема „Фундаментализмът – вярност към традицията или модернизъм?”. Форумът, чийто домакин тази година е Неврокопска епархия на БПЦ и по-точно гр. Благоевград, ще се проведе от 22 до 25 септември т.г.

На 22-ри септември Патриарх Неофит ще отпътува за Благоевград, за да вземе участие в откриването на Междуправославната среща. Очаква се в Благоевград да пристигнат над сто духовни лица и специалисти по превенция от религиозни секти от всички православни страни, които ще изнесат доклади и ще се включат в дискусията по тазгодишната тема.

Тези междуправославни срещи се провеждат ежегодно в различни страни. България, и по-специално Неврокопска епархия, е домакин за трети път, а един от основателите на Мрежата от инициативи за проучване на религиите и гибелните култове е приснопаметният Неврокопски митрополит Натанаил.

 

 

« предишна новинаследваща новина »