ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с областния управител и кмета на Благоевград

22 септември 2016 23:40, Отдел "Връзки с обществеността"
Българският патриарх Неофит се срещна с областния управител и кмета на Благоевград

„Огромна чест за общината ни е, че сте в нашия град, както и че сме домакини на тази международна конференция. Особена радост за нас е, че Ви посрещаме в такъв важен за страната ни ден - Деня на Независимостта на България” – каза кметът на гр. Благоевград Атанас Камбитов при срещата си с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Градоначалникът посрещна предстоятеля на Българската православна църква в кабинета си в Община Благоевград.

Негово Светейшество пристигна в града в следобедните часове на 22 септември, за да вземе участие в откриването на Деветата междуправославна среща, която тази година е на тема „Фундаментализмът – вярност към традицията или модернизъм?”

По време на официалната среща на Българския патриарх Неофит с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и кмета на града, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим изрази задоволството си от доброто сътрудничество, което има епархийската църква на Неврокопска митрополия с местната светска власт и че по инициатива на кмета Камбитов тази година във всички училища на Благоевградска община учениците ще изучават предмета „Религия”.

В хода на разговора домакините запознаха патриарх Неофит със състоянието на храмовете и манастирите в района и го информираха за изграждането на нов православен храм на територията на бившите казарми, както и за основните показатели на Община Благоевград и областта. Бе изтъкнато, че настоящото правителство има особен ангажимент относно строежа и ремонта на храмове.

След края на срещата Патриарх Неофит, придружен от домакините – митрополит Серафим, областния управител и кмета на града - се отправи към зала „22 септември” за откриването на форума.

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с областния управител и кмета на Благоевград
« предишна новинаследваща новина »