ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат нов брой на детско списание „Камбанка”

29 септември 2016 13:34, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Излезе от печат нов брой на детско списание „Камбанка”

Вече е факт новият брой на детско списание „Камбанка”. Началната страница е посветена на предстоящият празник Покров Богородичен. Представено в картинки е житието на св. Климент Охридски. Библейският разказ ще отведе децата на пътешествие с Моисей и еврейския народ през пустинята.

В списанието най–малките читатели ще намерят богато илюстрирани приказки и разкази, както и занимателни игри. Изправени са пред редица предизвикателства: сами да направят птици от есенни листа, да сготвят гювече „Хитър Петър”, чрез лабиринт да намерят верния път по който е минал св. Климент от Плиска до Охрид. В рубриките „Знаете ли че:” децата ще разберат повече за манастира „Св. Пантелеймон” в Охрид построен от св. Климент, а в „Светли имена” ще се запознаят с живота и делото на екзарх Антим I. На страниците на списанието могат да научат молитвата „Светий Боже” със съответните обяснения за нея, както и защо християните постят всяка сряда и петък. Малчуганите ги очаква оцветяване на картинки, откриване на разлики, решаване на кръстословица и много интересни мисловни задачи.

Детско списание „Камбанка” се издава с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан от енорията при храм „Св. Атанасий” град Варна. Разпространява се безплатно.

 

 

« предишна новинаследваща новина »