ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Антоний отслужва възпоменателна служба за Старозагорски митрополит Павел

30 септември 2016 17:08, Отдел "Връзки с обществеността"
Старозагорски митрополит Павел

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, наместник на овакантената Старозагорска епархия, ще отслужи утре панихида в памет на Старозагорски митрополит Павел, починал на 5 октомври 1940 г. на 58-годишна възраст.

Тази вечер митрополит Антоний ще извърши Трисагий на гроба на приснопаметния Старозагорски митрополит, погребан в двора на катедралния храм „Св. Димитрий” в Стара Загора. Утре, 1 октомври, наместникът на старозагорската катедра ще отслужи задно с местното свещенство Заупокойна св. Литургия и панихида за упокоение душата на митрополит Павел.

Припомняме, че на своето заседание от 28 септември Св. Синод на БПЦ-БП освободи поради продължително тежко здравословно състояние и неспособност да изпълнява задълженията си на Епархийски митрополит досегашния Старозагорски митрополит Галактион и назначи Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний за управляващ овакантената епархия, като му възложи да проведе избор за нов митрополит и да управлява епархията, до встъпването в длъжност на новоизбраният Старозагорски митрополит. След като посети митрополит Галактион в болницата, още на следващия ден митрополит Антоний отпътува за овакантената епархия, за да поеме управлението ѝ. Той се срещна с представителите на местната власт и свика заседание на епархийския съвет за обсъждане на създалата се ситуация.

« предишна новинаследваща новина »