ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в Тетевен

02 октомври 2016 17:49, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в Тетевен

Днес, когато светата Православна църква богослужебно почита паметта на св. свщмчк Киприян и св. мчца Юстина планинския град Тетевен имаше скъп гост, това бе Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил.

Владиката отслужи Света Литургия в храм „Всех Светих“, съслужейки с него участваха ставроф.ик. Борис Борисов, архиерейски наместник на Тетевенска духовна околия и ставроф. ик. Павел Лалев от храм „св. вмчк Пантелеймон“ в село Рибарица.

След службата митрополит Гавриил поздрави вярващите и изрече проповед върху житието на празнуваните мъченици.

Веднага след това в храма владиката отслужи благодарствен молебен по молба на Българската Асоциация Осиновени и Осиновители, която се бори за решаване на проблемите свързани с благородното дело на осиновяването в България.

На светата служба освен вярващите молитвено присъстваха кмета на град Тетевен Д-р Мадлена Бояджиева и зам. областен управител на Област Ловеч Георги Терзийски.

 

 

Снимки

Архиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в Тетевен
« предишна новинаследваща новина »