ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 18 на "Църковен вестник"

10 октомври 2016 17:35, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 18 на "Църковен вестник"

В църковните книжарници и православните храмове може да намерите новия брой на официалното книжно издание на БПЦ-БП - "Църковен вестник". В брой 18 може да прочетете за тайнствата и богослужението на Църквата, които са основа за душегрижието и живота в Христос в статията на д-р Паулина Тодорова.

В своя труд д-р Тодорова казва, че "вярата в Бога дава на вярващите в Него основния смисъл и насока на тяхното съществуване, а също така сигурност, психична устойчивост и неизменна подкрепа". "Църквата е богочовешки организъм и в него Божията благодат действа мистично чрез свещенослужителя, който в свещенодействието става проводник на целителното й действие", казва още д-р Паулина Тодорова.

За отпразнуването на празника на Божията Майка - Покров Богородичен, който отбелязахме тържествено на 1-ви октомври, както и за откриването на новата учебна година в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" също може да прочетете в брой 18 на официоза на БПЦ-БП.

Основната тема на броя е състоялата се в Благоевград междуправославна конференция на православните центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове, която се проведе от 22 до 25 септември в Неврокопска епархия. Темата на тазгодишната конференция бе: "Фундаментализмът - вярност към традицията или модернизъм". В новия брой може да прочетете също и разпространеното до средствата за масова информация комюнике.

На страниците на "Църковен вестник" може да прочетете още и интервюто на Критския архиепископ Ириней, който говори за проблема с бежанците и за приемането на всички онези, които бягат от войната и страха от смъртта.

"Църковен вестник" може да закупите от православните храмове и прицърковните книжарници и магазини на цена от 0.70 лв.

Текст: Ангел Карадаков

 

 

« предишна новинаследваща новина »