ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Църковните общини в Хамбург и Щутгарт в обща литургия и сътрудничество

10 октомври 2016 18:21, Митрополия на Западна и Средна Европа
Църковните общини в Хамбург и Щутгарт в обща литургия и сътрудничество

Две български православни общини в Германия съпреживяха духовната радост на среща в общо поклонническо пътуване по случай празника Покров Богородичен. С благословението на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний православни българи от отдалечените на над 600 км градове Хамбург и Щутгарт се събраха в немския мъжки православен манастир в Буххаген, където прекараха благодатно денонощие на богослужения, беседи и молитви.

Братската среща на църковните общини с едно и също име – „Св. св. Кирил и Методий”, продължи в гр. Хамбург. Отец Сергий от Щутгарт и отец Кръстин от Хамбург съслужиха в св. Литургия, а на клира се смесиха гласовете на певците от двете енории. След края на Литургията се проведе традиционното за общината в Хамбург вероучение. В свободен разговор с общността гостът отец Сергий Ненов сподели идеи и примери за това как православният християнин е добре да реагира на предизвикателствата, които отправя съвремието ни.

Краят на преминалото в задушевна атмосфера събиране на двете църковни общини сложи началото на топло приятелство, обещаващо нови срещи и съвместна работа между православните българи в Хамбург и Щутгарт под духовното ръководство на отец Кръстин Апостолов и отец Сергий Ненов.

Текст: Недялка Иванова
Снимки и видео: БПЦО "Св. св. Кирил и Методий" - Хамбург и БПЦО "Св. св. Кирил и Методий" - Щутгарт

 

 

Снимки

Църковните общини в Хамбург и Щутгарт в обща литургия и сътрудничествоЦърковните общини в Хамбург и Щутгарт в обща литургия и сътрудничество
« предишна новинаследваща новина »